Üks sats, üks süda
JK TABASALU

Tabasalu jalgpalli 2012 hooaja kokkuvõte

Viimase paari aastaga on Harku vallas noorte jalgpalliharrastajate arv kasvanud ca 4 korda. Tänaseks treenib Tabasalus ligi 100 poissi. Kiire kasvu põhjuseks on kindlasti silmapaistvad saavutused – viimasel aastal on võidetud mitmeid suurturniire ja Eesti meistritiitel 2003 vanusegrupis. Tallinna klubides treenivatel Harku valla poistel ja nende vanematel on tekkinud usk Tabasalu Jalgpalliklubi heasse tasemesse, mistõttu on hakatud eelistama kodukandis treenimist.  Mõnes vanusegrupis on juba meie varumeeste pink võimeline iseseisvalt turniiridel heade kohtade eest võitlema.

Asutamine

Seni on jalgpall arenenud Tabasalu Palliklubi tiiva all, kuid kiire kasv ja ambitsioonikad plaanid eeldavad suuremat MTÜ asutamine. Tegemist on laiapõhjalise organisatsiooniga, mille liikmeteks on isikud ja lapsevanemad, kes on huvitatud jalgpalli edendamisest Harku vallas.  Uus klubi asutati 36 inimese poolt, valiti 12 volinikku ja 1 juhatuse liige. tähelepanu jalgpallile eraldi. Sellest lähtuvalt toimus 23.novembril 2012 Jalgpalliklubi Tabasalu

„Meil on head eeldused klubi kiiresti käivitada, kuna sisuliselt on tegemist tegevuse jätkamisega, mitte täiesti tühjalt kohalt klubi loomisega“ ütles klubi juhatuse liikmeks nimetatud Andro Kullerkupp. „Uus klubi koosneb mitmekümnest piirkonna elanikust kelle ühine huvi on pakkuda lastele ja noortele heal tasemel sportimisvõimalust ning klubil on selge kolmetasandiline juhtimisstruktuur. Kindlasti paraneb kommunikatsioon klubi juhtkonna, treenerite, sportlaste ja lastevanemate vahel. Olulist rõhku pannakse juriidilisele korrektsusele ja finantsläbipaistvusele“ lisas Andro.

Jalgpalliklubi Tabasalu üheks eesmärgiks on järjepidevus. Igal aastal on plaanis juurde võtta uus 7-aastaste treeninggrupp, kuid samal ajal on selle eesmärgi täitmine seotud treeningsaalide ja platside saadavusest. Koostöös Harku valla ja Eesti Jalgpalliliiduga on plaanis juba 2013 aastal Tabasallu ehitada kunstmuruväljak, mis leevendaks märgatavalt meie ruumikitsikust ja pikendaks õues treenimise perioodi.

Klubi järjepidevuse üheks eelduseks on loomulikult ka piisav eelarve. Harku vallas rakendub 2013 aastast spordi- ja huvitegevuse toetamise pearahasüsteem, mis on selgesti mõistetav ja objektiivne. Tänu sellele on võimalik varasemast täpsemini ette arvestada valla toetusvahenditega, kuid siiski on klubi väljakutseks täiendavate vahendite hankimine. Selleks töötab klubi juhtkond välja erinevad paketid klubi sponsoritele. Seega kõik Harku valla ettevõtjad on juba nüüd teretulnud oma ettepanekutega. Klubi toetamisel saavad ettevõtjad lähtuda eelkõige sotsiaalse vastutuse põhimõtetest, kuid miks mitte rakendada klubi ka ühe alternatiivse reklaamikanalina.

Suureks abiks meie jalkapoistele on ka moraalne toetus sõprade ja fännide poolt. Seega püüab klubi teha suuremat teavitustööd mängude toimumise aegade ja kohtade osas. Lisaks on plaanis korraldada Tabasalus turniire ja jalgpallialaseid meelelahutusüritusi ning ühendada jalgpallitegevust muude valla sündmustega nagu näiteks Tabasalu Päevad.

Uuele hooajale minnakse vastu suurte ootustega. Kui varasemalt treenisid enamus grupid talvel pisikeses saalis, siis sellel talvel toimuvad treeningud vähemalt 1 kord nädalas suurtes sisehallides. Seega on kevadel lihtsam õues hooajaga alustada. Kindlasti osalevad kõik meie vanusegrupid järgmisel hooajal Eesti meistrivõistlustel ja eesmärk pole kindlasti madalam kui võidukarikas. Plaanis on osaleda mitmel välismaa turniiril ja Eesti suurturniiridel. Oleme kindlad, et meie karikariiul vajab märkimisväärset pikendamist.

Klubist:

Hetkel treenib klubis 5 vanuserühma: 1999/2000; 2002; 2003; 2004; 2005/2006.

1999 / 2000

Treeningutega alustati ca seitse aastat tagasi. Põhikoosseis on treeninud neli aastat treenerite Kent Männik ja Riho Pill juhendamisel. Osa on võetud neljast Meistriliiga hooajast, erinevatest  sõpruskohtumistest ja turniiridest. Tänaseks on saadud üle vahepealsest madalseisust ja treeningutel osaleb kahekümne poisi ringis. Ühtse hingamise taastas võistkond peale 2012 aasta kevadel toimunud muudatusi, kui  võistkonnaga liitus uuesti treener Riho Pill. Võrreldes kevadisi ja tänaseid mänge, siis edasiminek on olnud märgatav. Seda nii vanemate kui treenerite poolelt vaadates. Eriti hea meel on selle üle, et poisid ise on motiveeritud, sest on saanud innustust oma viimastest võitudest. Näiteks Tammeka Junior Cup`il saavutati kümne võistkonna arvestuses neljas koht. Võideti võistkondi kellele varasemalt on kaotatud.

2002

„Möödunud hooajaga peab rahule jääma!“ ütles treener Risto Sarapik. „Tulemused ja poiste jalgpallialaste oskuste areng on kiiduväärt. Trenni on tehtud korralikult ja treeningutel osalemine ning suhtumine treeningutesse on superhea“ lisas ta. Grupp käis kevadel Saksamaa suurturniiril, millelt tagasi tulles oli poiste enesekindlus niivõrd suur, et mitme kuu vältel ei suutnud ükski vastane meid võita.

Tallinn Cup 20122002 grupil oli õnnestunud EMV sari, vaid 1 kaotus 15 mängust, kokkuvõttes II koht. Lisaks I koht Pärnus Summer Cup`lt , II koht Tallinn Cup`lt

Võistkonnas valitseb hea ja positiivne õhkkond nii headel kui ka mitte kõige parematel päevadel. „Edasised plaanid on poiste individuaalse meisterlikkuse järk – järguline tõstmine ja osalemine heatasemelistel turniiridel“ võttis treener plaanid kokku.

2003

Pärnu Cup 2012 Käesoleva aasta alguses eraldus suurem osa 2003 aastal sündinud poisse 2002 aastal sündinud poiste grupist, et alustada treeninguid Jüri Talu käe all. Esimesed edusammud saavutati juba veebruari kuus kui poisid võitsid esikoha Rapla Cup’il. Peale Eesti Meistrivõistluste kevadringi läbimist nelja võidu ja ühe viigiga saavutati suvevaheajal suurepärane teine koht (finaalikaotus tuli penaltitega) Eesti suurimal rahvusvahelisel turniiril Pärnu Summer Cup’il. EMV sügisringi jätkati kindlalt ja kuigi saadi ka üks kaotus ning viik kolme võidu kõrvale saavutati kindel esikoht oma alagrupis. „Just poisid on need, kes oma tahtmisega on suutnud need suurepärased tulemused saavutada“ kiitis mängijaid treener Jüri. Järgmise hooaja plaanidesse on seatud osalemine Eesti Meistrivõistlustel, suurel välisturniiril ja kindlasti nii väiksematel kui suurematel Eestis toimuvatel turniiridel. Prioriteetideks on aga ikkagi poiste mängutaseme tõstmine ja just läbi selle heade tulemuste saavutamine erinevatel võistlustel.

„Tahaksin tänada poisse rohkete positiivsete emotsioonide eest lõppenud hooajal. Poiste põlevatest silmadest treeningutel ja superheast omavahelisest läbisaamisest järeldan, et nad ei jõua ees ootavaid turniire ja eriti järgmise aasta Eesti Meistrivõistluseid ära oodata,“ ütles treener.

2004

„Meie esimene hooaeg oli kokkuvõttes superhea. Kevadel poistega alustades polnud üldse kindel, mis mind ees ootab ja kuhu me potsatame“ ütles treener Kent Männik. „Poiste areng oli aga imetlusväärne. EMV saavutatud II koht oli sügisel kirss tordi peal. Hooaja lõpul lisandunud uued poisid sulandusid kenasti  meie väikesesse perre ja nende toel lähme uuel hooajal püüdma uusi võite ja kogemusi. Meie punt on kokkuhoidev ja  teineteist toetav, nii palliplatsil kui väljaspool seda. Siiras rõõm on olla selle klubi ja võistkonna liige“ lisas Kent.

2005/2006

Mõned kuud on treeninud Tabasalu JK pesamunade grupp(05-06) kelle treeneriks on Riho Pill.
Enamus poisse ei ole jalgpalli trennis varem käinud ja seega on treeneri esmaseks eesmärgiks läbi mänguliste treeningute tutvustada neile jalgpalli reegleid ja algtõdesid.

„Talvel on plaanis osaleda mõnel turniiril ja korraldada treeningmängusid, et poistel tekiks võistlus- ja võrdlusmoment teiste eakaaslastega ja läbi selle valmistada neid ette kevadel algavaks esimeseks liigahooajaks Eesti meistrivõistlustel“ ütles treener Riho.

Facebooki kommentaarid