Üks sats, üks süda
JK TABASALU

Rademari jalgpallipäevad Tabasalus ’99 ja ’05 poiste turniiri kokkuvõte.

Kuu aega tagasi istusid ühise laua taha JK Tabasalu ja Rademari esindajad ning koos otsustati korraldada turniiride sari nimega Rademari jalgpallipäevad Tabasalus.

Esimene turniir korraldati 1999. ja 2005. aastal sündinud poistele 24. septembril Tabasalus. 1999 aasta poiste turniirile oli kutsutud 4 võistkonda ja 2005 aasta poiste turniirile 8 võistkonda, kes said võimaluse mängida vastvalminud Tabasalu uuel kunstmuruväljakul.

2005.Rademari_turniir_3

Peetud sai vahva ja lõbus turniir, mille käigus väiksed pallivõlurid näitasid nauditavat mängu ja lõid palju imelisi väravaid.

Alagruppides näitasid parimat minekut JK Tabasalu, Nõmme Kalju, JK Tallinna Kalev ja JK Loo Tiigrid, kes võitsid võimaluse mängida kohtadele 1-4.

Vahetult enne otsustavate mängude algust toimus mõlemas vanuseklassis Rademari latti löömise võistlus kuhu valisid kõik treenerid enda võistkonnast kaks kõige täpsema jalaga noormeest.

Vanuseklassis 2005 olid RJK Rapla poisid kõige täpsemad ning said auhindadeks Rademari kinkekaardid.

Turniiri lõpetas 7. kohaga RJK Rapla esindus, kelle noored jalgpallurid olid küll kõige täpsemad lati mängus, kuid platsil ei suutnud veel seda täpsust realiseerida.

Kuuendale kohale tuli FC Flora, kes peale pingelist normaalaja lõppu (0:0) oli sunnitud tunnistama JK Tabasalu siniste paremust penaltiseerias, kus jäädi alla 2:3.

Viienda koha saavutas JK Tabasalu sinine võistkond ja treener Riho Pill jäi poiste mänguga igati rahule.

Neljanda koha saavutasid JK Tallina Kalevi poisid. Tulemusega jäid Kalevlased kindlasti rahule kuna olid turniiril aasta nooremate poistega, ilmselt jäi veel vajaka kogemustest ning vastupidavusest. Sellele vaatamata mängisid nad vanematega kui võrdne võrdsega.

Olgu ka mainitud, et tühjade kätega ei pidanud keegi lahkuma ja osalemismedalid said kaela ka 4.-7. kohale platseerunud noormehed. Medalit saada on uhke tunne aga selles vanuses on kõige tähtsam poiste osalemine ja arenemine.

Kolmanda koha võitis JK Loo Tiigrite võistkond, kes suutis kogemused ja oskused maksma panna tasavägises 3.-4. koha lahingus JK Kalevi nooremate poiste vastu 4:2.

Teiseks tulid JK Nõmme Kalju noorukid, kes pääsesid finaali peale kaasahaaravat penaltiseeriat poolfinaalis JK Tiigrite vastu (2:2) 2:3.

Turniiril näitas parimat minekut kohalik JK Tabasalu valgete särkide võistkond, alistades finaalis taaskord alagrupi kaaslase Nõmme Kalju 4:1 ja suutis võidukarika koju jätta.

1999Rademari_turniir_2

Tabasalu murustaadionile kogunes neli võistkonda ja turniirisüsteem nägi ette, et parima selgitamiseks mängivad kõik kõigiga. Turniiri lõpuni säilis pinge ja lõplik paremusjärjestus pandi paika alles viimase vooruga.

Turniiri avamängus kohtusid vanad sõbrad JK Keila ja kohalik JK Tabasalu võistkond. Tänu Martin Ermanni imelisele kauglöögile suutis JK Tabasalu selle mängu 1:0 võita ja esimene suurüllatus turniiril oligi sündinud. Alles eelmisel õhtul kohtusid samad võistkonnad ka liigamängus ja sealt väljus suureskoorilise võiduga JK Keila.

JK Loo Tiigrid alustasid turniiri mänguga RJK Rapla vastu ja võtsid kindla 2:0 võidu.

Teise vooru mängudes kohtusid esimestena JK Keila ja JK Loo Tiigrid. Keila poisid ei olnud ilmselt kaotusest veel toibunud ja peale pingelist 35 minutilist võitlust oligi sündinud turniiri teine üllatuspomm! Nimelt võitis mängu JK Loo Tiigrid tulemusega 4:3.

Järgmises kohtumises läksid vastamisi JK Tabasalu ja RJK Rapla. Oli näha, et Tabasalu poisid olid Keila mängust kõvasti enesekindlust ammutanud ja ei jätnud Rapla poistele mingit võimalus, alistades vastased 5:0.

Turniiri eelviimases mängus kohtusid 3.-4. kohale mängivad JK Keila ja RJK Rapla võistkonnad. Kuigi Rapla mängis lõpuni visalt ja tekitas mitmeid ohtlikke momente, siis võitis JK Keila. Tulemusega 3:1 kindlustati endale kolmas koht.

Turniiri viimases mängus kohtusid kohalik Tabasalu võistkond ja turniiril imelist mängu näidanud JK Loo Tiigrid. Kuna Tabasalu poistel oli väravatevahe parem, siis oleks neile turniiri võiduks piisanud ka viigist, kuid Tabasalu mängumehed ei jätnud midagi juhuse hooleks ja võtsid targa mänguga kindla 1:0 võidu.

Lisaks turniirile toimus ka sellele vanusele latti löömise võistlus ja tänu täpsetele löökidele väljusid sellelt turniirilt võitjatena Martin Ermann ja Carl Maidla JK Tabasalust.

Autasustamine, korraldus ja parimad!Rademari_turniir_1

Kõik, kellega peale sündmust sai räägitud, jäid turniiriga väga rahule ja seega võib väita, et korraldusega sai JK Tabasalu ja Rademari meeskond ideaalselt hakkama. Tänu Karin Popsile Harku vallast toimus autasustamine, peale rongkäiku, suurel Tabasalu päeva kontsertlaval rohkearvulise publiku ees. Jalgpalliklubi, Rademari ja Talleggi poolt välja pandud auhinnad olid vägagi märkimisväärsed. Kõigi rõõmuks aitas poistele medalid kaela panna nende lemmik Getter Jaani. Korraldajatel on heameel, et autasustamise tseremoonia tegi silmad ette mitmetele nii Eestis kui ka mujal Euroopas korraldatavatele turniiridele.

 

Paremusjärjestus 2005:

  1. JK Tabasalu valge
  2. JK Nõmme Kalju
  3. JK Loo Tiigrid
  4. JK Tallinna Kalev(06)
  5. JK Tabasalu sinine
  6. FC Flora
  7. RJK Rapla

Turniil valiti ka sümboolne koosseis:

Väravavaht: Robert Tischler (JK Nõmme Kalju)

Kaitsjad: Sigvard Suppi(JK Tabasalu valged) ja Kris Jarlet Pajumets (JK Nõmme kalju).

Ründajad: Stefan Vaaks (JK Tabasalu valged) ja Bruno Vain (JK Loo Tiigrid).

 

Paremusjärjestus 1999:

  1. JK Tabasalu
  2. JK Loo Tiigrid
  3. JK Keila
  4. RJK Rapla

 

Turniiri kolm parimat mängijat olid: Freddie Heinmaa (JK Tabasalu), Karl-Markus Hepner (JK Keila) ja Ander Ott Valge (JK Loo Tiigrid).

Kolme parimat auhinnati Rademari poolt Adidase kõige moodsamate MiCoach kiibiga jalgpallisaabastega.

 

Turniiri täpsemad tulemused leiad: 1999 ja 2005 .

Pildid leiab siit.

Turniiri läbiviimiseks panid õla alla: Rademar, Harku Vald, Tallegg, Tabasalu Spordikompleks ja paljud JK Tabasaluga seotud vabatahtlikud.

uudise_bänner_logog

JK TABASALU TÄNAB TEID!

 

Rademari jalgpallipäevad Tabasalus järgmised turniirid toimuvad, 2002 sündinud poistele 8. septembril,

2003 aastal sündinud poistele septembri lõpus ning 2004 poistele september-oktoober. Info uuendused JK Tabasalu kodulehelt ja Facebooki lehelt.

 

Facebooki kommentaarid