Üks sats, üks süda
JK TABASALU

Amsterdami Ajaxi eksperdid koolitasid Eesti treenereid ja külastasid Tabasalu JK-d

Tabasalu Jalgpalliklubi võõrustas Amsterdami Ajaxi noorteakadeemia konsultante, kes viisid Tallinnas läbi treeningseminari ja külastasid Tabasalu klubi.

Tabasalu Jalgpalliklubi peab lähiaastatel võtma vastu suuri väljakutseid, sest jalgpalli populaarsus, vallaelanike pidev kasv ja möödunud kümnendi lõpu beebibuum mängivad klubi arengus olulist rolli. Ühelt poolt on suur rõõm, et nii palju poisse ja tüdrukuid tahab jalgpalli mängida — sügise jooksul on klubiga liitunud juba rohkem kui 40 last, kokku treenib klubis ca 240 last. Teisalt kohustab see andma endast parimat ja latti kogu aeg kõrgemale tõstma.

 

Õpime parimailt

Meie treenerid ja nende teadmised-oskused on klubi jaoks oluline prioriteet ning ainult oma ala eksperdid teavad, kuidas asju paremini teha. Seetõttu maandusid 9. oktoobril paljude sündmuste, juhuste, asjaolude ja pikkade läbirääkimiste jada tulemusel Tallinna lennujaamas neljakordse UEFA Meistrite liiga võitjaklubi Hollandi Amsterdami Ajaxi noorteakadeemia konsultandid Eddie van Schaik ja Renaldo Landburg. Nad tulid Tallinnasse läbi viima praktilist treeningseminari treeneritele ja külastama Tabasalu Jalgpalliklubi, oma võõrustajat.

Seminari esimene päev hõlmas esitlusi ja teoreetilisi loenguid, teisel päeval keskenduti praktikale. Eddie ja Renaldo viisid Eesti Jalgpalli Liidu sisehallis Tallinnas Lillekülas läbi neli praktilist trenni, milles osalesid meie klubi 2003. ja 2002. aastal sündinud poisid. Malenuppudena kasutatud poistega viidi läbi intensiivsed ja huvitavad trennid, mida said jälgida kõik seminaril osalenud treenerid.

Kolmas päev oli Tabasalu päev. Meie koduvalda, spordikompleksi ja jalgpalliklubi tutvustas Hollandi külalistele Harku vallavanem Kaupo Rätsepp. Lisaks jälgisime ühiselt Eesti noorte meistrivõistluste mänge: 2003. a poiste derbi Harju JK vastu lõppes meie poiste 5:3 ja 2002. a poiste lahing Narva Legioni vastu 7:1 võiduga!

 

Kuulsuste kool

1900. aastal asutatud Amsterdami Ajaxi noorteakadeemiast on sirgunud kuulsaid mängijaid hulgi, näitena võiks siin nimetada selliseid nimesid nagu Johan Cruijff, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Edgar Davids, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder jt. Meie treenerid jäid hollandlaste koolitusega väga rahule ja on nüüd natukene targemad. Kindlasti tõuseb sellest tulu ka meie lastele. Kui kõik hästi läheb, tulevad meie uued sõbrad Hollandist järgmisel aastal jälle Eestisse ja siis korraldame tõelise Amsterdami Ajaxi 3-päevase lastelaagri meie uuel renoveeritud staadionil.

 

Amsterdam Ajax Tabasalu JK s