Üks sats, üks süda
JK TABASALU

2002 poisid olid edukad Peterburi Dünamo turniiril 6-12 detsember

6.-12. detsembril osalesid meie 2002 vutipoisid Sankt Peterburgi Dünamo korraldatud igaaastasel turniiril, mida korraldatakse Dünamo legendi Pjotr “Peka” Dementjevi auks. Meie poisid said hakkama kõva sooritusega kui turniiri lõppedes neile pronksist medalid kaela riputati. Turniiri võitis Suhhumi Dünamo, kes alistas finaalis kindlalt Kolomjagi.

Turniiri esimeses mängus pandi meie poisid kohe proovile, kui esimeseks vastaseks oli Sankt-Peterburgi Dünamo. Mängu alguses olid meie poisid närvilised ning asjad ei laabunud just kõige paremini. Siiski suudeti juba 9. minutiks ennast koguda kui Andreas Tiits kasutas ilusti Jaagup Lutsi eeltöö ära ja lõi seisuks 1:0 ning võttis sellega pinged maha. Teised sama palju minuteid ja juba andis Alan Nahk ilusa söödu Sander Źuravljovile kes lõi 2:0. Poolaja lõpus kasutasid aga vastased oma võimaluse ära ning lõid 29. minutil seisuks 2:1. Treener Risto Sarapik andis poistele poolajal õigeid näpunäiteid ja juba 8. minutil toimis jälle Lutsu ja Tiitsu koostöö ning seisuks 3:1. Hea mängu teinud Luts sai oma teenitud autasu kui ta Nahk’i järjekordsest söödust juba 4:1 lõi. Sellega oli turniirile antud korralik avalöök ning poisid olid tahtmist täis juba järgmistesse mängudesse sukelduda.

Teine mäng oli Barnauli Dünamo vastu. Seekord alustasid poisid mängu julgemalt ning juba esimestel minutitel oli meil mitmeid häid võimalusi. Siiski kulus 16 minutit ennem kui Kristjan Viira suurepäraselt oma oskuseid näitas ning palli Ralf Vetsale toimetas, kes omakorda lükkas palli Tiits’ule, kes oli jällegi edukas. Poolaja esimesel lisaminutil oli aga äärekaitsja Maario Hussar oma oskuste tasemel kui söötis palli Vetsale, kes palli ka väravasse toimetas. Nii nagu esimeses mängus lõpetasid ka selle mängu Nahk’i sööt ja Lutsu värav ja seda teise poolaja 13. minutil. Mängu lõuks oli tablool igati teenitud 3:0 võit ning järgmisel päeval mäng Sevastoopoli Dünamoga alagrupi esimesele kohale.

Nagu ka eelmises kahes mängus oli ka selles mängus avavärava autoriks Tiits, kes Nahk’i nurgalöögist ehtinglaslikult peaga palli väravasse suunas. Teise värava sepistas juba Vetsa, kes andis ilusa söödu Lutsule, kes ei eksinud ning lõi 2:0. Poolaja lõpus lõi selle turniiri meie ilusaima värava Tiits, kes peale Lutsu söötu tugeva kuuli väravavahi kasti nurgast värava tagumisse nurka kõmmutas. Tegu oli tõeliselt filigraanse individuaalse sooritusega. Teisel poolajal ei jäänud vastased aga Tiitsule võlgu ja lõid sarnase värava vastu. Rohkemaks aga Sevastoopoli mängijatel oskuseid polnud ning nii mäng lõppeski, seisuga 3:1 meile ja täiseduga esikoht alagrupis oli tõsiasi.

Poolfinaal viis meid kokku tugeva Kolomjagiga, kes oma alagrupis pidi alla vanduma Suhumi Dünamole. Kuigi enamjaolt domineerisime mängu ei suutnud me seekord olla resutatiivsed ning 70. minuti lõpuks säras tablool 0:0, kuigi 65. minutil Hugo Heinamaa tabas vastaste värava posti ning pall mööda väravajoont siiski väravast välja veeres. Seega tuli vastu minna penaltite löömisele. Hoolimata Karl Heina suurepärasest viienda penalti tõrjest ei suutnud me vastaseid taltsutada ning pidime alla vanduma seisuga 5:4.

Kolmanda koha mängus ja meie turniiri viimases mängus kohtusime samuti nagu esimeses mängus Sankt-Peterburgi Dünamoga. Kibe kaotus eelmisest päevast andis poistele optimismi lõpetada mäng 70 minutiga. Kahjuks aga asjad ei läinud nii nagu planeeritud ning juba esimese poolaja 11. minutiks olime 0:1 taga ja seda üldse esimest korda kogu tunriiri vältel. Peale meie eksimust võtsime aga mänguohjad korralikult enda kätte ning peale seda jõudsid vastased väga üksikud korrad meie väljakupoolele. Seekord osutus meie päästjaks Nahk, kes 18m pealt saadud karistuslöögi väravasse lõi. Hoolimata mitmetest võimalustest pidime jällegi mängu otsustama penaltitega. Risto Sarapik tegi seekord mõned muudatused ja need kandsid vilja. Seekord alustasime meie penaltite löömist. Penaltiseeria oli läbi juba peale meie viiendat lööjat Vetsat, sest meie neli realiseeritud penaltit ning Heina kaks suurepärast tõrjet ei jätnud vastastele enam võimalust.

Kokkuvõttes igati teenitud kolmas koht ning suurepärase turniiri teinud võistkonna kirsiks tordil oli Karl Heina turniiri parima väravavahi tiitel. Klubi tänab omalt poolt võõrustajaid, kes korraldasid väha hästi organiseeritud turniiri väga heades tingimustes.

 

Meie poiste alagrupimängud.

07.12.   9:00   JK Tabasalu – «Динамо» (Санкт-Петербург).   4-1 (Tiits 2, Luts 1 ja Zuravljov 1).

08.12   10:30   JK Tabasalu – «Динамо» (Барнаул). 3-0 (Tiits 1, Luts 1, Vetsa 1)

9.12   10:30   JK Tabasalu – ФК «Севастополь». 3-1 (Tiits 2, Luts 1)

10.12   12:00   poolfinaal: JK Tabasalu – FK Kolomjagi (St. Peterburg). 0-0, penaltid 4-5.

11.12   12:00   3.-4. koha mäng: JK Tabasalu – Peterburi Dünamo. 1-1, penaltid 4-3.

Mängude täpse ajakava leiab siit lingilt.

Mängude jooksvad tulemused leiab klubi facebooki lehelt https://www.facebook.com/TabasaluJK

 

Hoiame poistele pöialt. See on tõeline karastumine.

Poiste võidurõõm

 

JK Tabasalu ja FK Kolomjagi tervitus

JK Tabasalu ja Sevastopoli Dünamo
JK Tabasalu ja Sevastopoli Dünamo


Karistuslöök Barnaul Dünamo vastu

 

Facebooki kommentaarid