Üks sats, üks süda
JK TABASALU

Tabasalu poisid käisid Rootsis mainekal AIK Invitational Cupil suurtega rinda pistmas.

AIK introMaineks AIK Invitational Cup toimus sellel aastal 17.-19. juunil Stockholmis. Noorema, 2005 vanusegrupi turniirist võtsid osa ka Tabasalu poisid. Vanusegrupis osalesid kokku 16 võistkonda Rootsist, Soomest, Taanist ja kaks satsi Eestist.

Alagrupi esimeses mängus võitsime Trelleborg United FF poisse 7:6. Poolaja lõpuks juhtisime juba 5:1 ja kõik näis olevat otsustatud. Enne teise poolaja lõppu olime eduseisu maha mänginud ja jäime veel 5:6 kaotusseisu. Poisid suutsid end koguda, mängisid “aurude” pealt, lõid teravusi ja said oma võidu kätte.

Alagrupi teises mängus mängisime Soome HJK poistega viiki 2:2. Domineerisime mängu algusest lõpuni, aga paraku ei suutnud me oma väravaid ära lüüa.

Alagrupi viimases mängus kaotasime kohalikele AIK poistele 2:5. AIK oli seni võitnud mõlemad alagrupi mängud väravate vahega 12:0. Võitmatuna näivate AIK poiste vastu jäime kiirelt 0:3 kaotusseisu. Võitlesime südikalt edasi ja lõime seisuks 2:3. Väljakuperemehed muutusid närviliseks. Siiski rohkemaks me suutelised ei olnud ja mäng lõppes seisuga 2:5.

Saime alagrupis AIK järel 2. koha ja pääsesime A Playoffi ehk esimese 8 sekka.

Veerandfinaalis kohtusime Rödeby AIF poistega, kes oli samuti võitnud kõik oma alagrupi mängud väravate vahega 14:5. Rödeby poisid mängisid meile sarnaselt kiiret jalgpalli. Olime selleks mänguks ilmselt rohkem väsinud, me ei suutnud nendega kaasa mängida ja oma kiirust maksma panna.

5.-8.koha mängus jäime sellel korral alla VJS poistele 3:5. Läksime küll mängu juhtima 3:1, aga ei suutnud edu hoida. Lühike pink ja poiste väsimus andsid endast tunda.

Jäime turniiril jagama 7.-8. kohta (neid kohti ei mängitud välja).

Turniiri paremusjärjestus:

1. Hammarby IF FF (SWE). Finaal võideti penaltitega 5:4;
2. IF Brommapojkarna (SWE)
3. ja 4. Rödeby AIF (SWE) ja AIK (SWE). Kohti ei mängitud välja;
5. VJS (FIN)
6. Käpylän Pallo (FIN)
7. ja 8. Tabasalu JK (EST) ja Boldklubben Søllerød Vedbæk (DEN)
9. FC Honka. B Playoff finaali võitsid 5:0
10. Trelleborg United FF
11. ja 12. SJK ja IFK Göteborg (SWE)
13. HJK Helsinki (FIN)
14. FC Djursholm (SWE)
15. ja 16. Harju JK (EST) ja Djurgårdens IF FF (SWE)

 

Kennu võtsime juba Eestist kipsis käega kaasa, et mees oleks meeskonnas ja elaks läbi võistlusemotsioone järgmisteks kordadeks. Esimesel ööl langes rivist Ronaldo, kes sai kõhuviiruse. Kanna vigastusega jäi peale teist mängu platsi kõrvale Miku. Pink jäi lühikeseks ja andis endast tunda läbi poiste väsimuse.

Treener Riho kommentaar: “Aeg-ajalt võistelda ja enda oskusi võrrelda lähinaabrite tipp meeskondadega on poistele igati motiveeriv ja kindlasti innustav kogemus. Sellistel turniiridel osalemine tuleb Eesti võistkondadele kindlasti kasuks ja näitab ilmekalt ära meie tugevused ja nõrkused. Mis siin ikka, tuleb treeningutel juurde panna ja üritada järgmine kord paremini esineda.

 

Kokkuvõttes läks meil hästi. Poisid mängisid suurte klubide kasvandikega kui võrdne võrdsega. Poiste võimed oleksid heal päeval lubanud jõuda esimese nelja sekka, aga halva mänguga oleksime võinud ka jätkata mänge B Playoffis. Turniirilt saadud emotsiooni pealt on poistel hea minna Pärnu Summer Cupile oma eelmise aasta võitu kaitsma.

 

Aitäh vanematele, kes sõitsid Rootsi poisse toetama. Ilmselgelt oli tegemist kõige häälekama ja lõbusa toetajaskonnaga. Nii nagu poisid, said ka vanematest fännid läbi elada nii rõõmu kui kaotuse emotsioone, täitsa omaette kogemus. Nii nagu poiste seas valitses meelestatud üks sats, üks süda nii oli see ka vanemate seas. Mõnus kamp.

 

Turniiril osalesid: Ken- Tristan Jõelaid, Dimitri Jepihhin, Sigvard Suppi, Henri Raaper, Ronaldo Sebastian Soans, Mikk Meresmaa, Mihkel Uusna, Oskar Vint, Hans Oliver Vuks, Jakob Kulbin, Oliver Raidma, Art Albert Anepaio, Ron Andreas Uusorg ja Tristan Pajo

 

Poisid ja vanemad tänavad võistlusreisi toetanud Fenster Alumiiniumi ja Kultuuri SIhtkapitali.

 

Tabasalu poiste turniiri meeleolukas videokokkuvõte

Turniiri tulemused invitationalcup.cups.nu

 

 

Facebooki kommentaarid