Üks sats, üks süda
JK TABASALU

Fenster Alumiinium Tabasalu Cupil osalesid võistkonnad Venemaalt, Lätist ja Soomest

Nagu tavaks saanud, siis aasta esimene suurem noorte jalgpalliturniir Eestis toimub Männiku hallis ja korraldajaks on Tabasalu JK.

Korraldasime 14-15 jaanuaril rahvusvahelise Fenster Alumiinium Tabasalu Cup-i 2005 aastal sündinud poistele.

Paralleelselt toimus kaks turniiri A ja B tase. A turniiril osalesid Eesti tugevaimad satsid ja B turniiril satsid, kes ei ole nii tugevad, aga teevad tublisti trenni. Erineva tasemega turniiride korraldamise eesmärgiks oli anda võimalus kõigile poistele tasavägisteks mängudeks. Tagant järgi võib öelda, et turniirid olid hästi komplekteeritud. Poisid said tunda nii võite ja kaotuseid. Lihtsaid võite ja kaotuseid ei olnud kellelgi.

Sellel aastal tegime ajalugu. Esmakordselt oli turniir rahvusvaheline. A turniiril osalesid lisaks Eesti esimese otsa võistkondadele külalised FC Jazz Pori Soomest, tugevad BFC Daugavpilsi poisid Lätist ja varasemast tuttavad poisid Venemaa suurklubist FC Zenitist.

 

Peale kahte pikka päeva ja põnevaid mänge jõudsid mõlemad Tabasalu võistkonnad finaali. Rõõmu oli laialt.

B turniiril näitasime finaalis üles “külalislahkust”. Peale kahte pingelist poolaega pidime vastu võtma napi kaotuse 0:1 Tallinna Kalevi Jüri poistelt. Esikoha karikas rändas Jüri poole. Sellele vaatamata oleme poiste saavutuse üle väga uhked ja poisid said tunda eduelamust oma saavutuse üle.

A turniiril me nii “viisakad” ei olnud. Finaali thriller oli märkimisväärne. Oma eksimustest lasime endale tugeva vastase vastu lüüa väravad ja poolajale mindi Pärnu SK Kalevi 3-0 eduseisus. Ilmselt arvasid paljud poolehoidjad, et selleks aastaks on rändkarikas rändamas Pärnusse. Pärnu poisid said napi kaotuse möödunud suvel Summer Cup’l ja ilmselt tulid nad revanži võtma. Meie poisid rääkisid omavahel poolajal, et kui suutsime alagrupis Zenidi vastu välja tulla 0:2 kaotusseisust, siis suudame ka nüüd välja tulla. Teisel poolajal näitasidki Tabasalu poisid sisu ja tulid “rongi alt välja”. Mäng võideti viimase minuti väravast 4-3 ja 2017 aasta rändkarikas jäeti koju.

 

Kõikide mängude tulemused väravate lööjad on leitavad turniiri lehelt tabasalujk.ee/fenster-cup-2017

Turniiride paremusjärjestus:

A-turniir

 1. Tabasalu JK
 2. Pärnu SK Kalev
 3. BFC Daugavpils(LAT)
 4. JK Tallinna Kalev
 5. FC Zenit Academy06(RUS)
 6. Nõmme Kalju FC
 7. Nõmme UTD
 8. FC Jazz(FIN)

Parim väravalööja: Tristan Pajo, JK Tabasalu
Parim väravavaht: Vlad Razumejevs, BFC Taugavpils
Parim mängija: Dmitri Jepihhin, JK Tabasalu

 

B-turniir

 1. JK Tallinna Kalev Jüri
 2. Tabasalu JK
 3. Saku Sporting
 4. Nõmme Kalju FC 3
 5. Nõmme Kalju FC 2
 6. JK Tallinna Kalev(06)
 7. FC Kose
 8. Raplamaa JK

Parim väravalööja: Ermo Rondel, JK Tabasalu
Parim väravavaht: Jaanika Volkov, Nõmme Kalju FC
Parim mängija: Markus Ivask, Tallinna Kalev

 

Täname kõiki osalejaid ja fänne.

Aitäh peatoetajale Fenster Alumiiniumile

Aitäh toetajale SYSprint

 

Nii võistkonnad Eestist kui külalised piiri tagant jäid turniiri korralduse ja tasemega rahule. Loodetavasti osalevad ka järgmisel aastal.