Üks sats, üks süda
JK TABASALU

2009 poiste esimene välisturniir Rootsis

8.- 13. juulini viibisid klubi ühed nooremad pallurid, 2009.a. sündinud poisid, treener Andrusega Rootsis Södertälje rahvusvahelisel jalgpalliturniiril. Tegemist oli juba mitmendat aastat toimuva turniiriga, kus võistlevad 8-17 aastased lapsed. Tegemist on kohaliku suvise suursündmusega, sest tuhatkonna jalgpalluri saabumist linnakesse võib märgata igal sammul. 2009 alagrupis olid võistkonnad Eestist, Rootsist ja Egiptusest, kuid turniiriüleselt oli  võistkondasid nii Aasiast, Aafrikast kui ka erinevatest Euroopa nurkadest.

Poisid saabusid kohale juba pühapäeval, et esmaspäeval algaval turniiril olla puhanud ja juba ümbruskonnaga kohanenud.

Esimene turniiripäev tõi kaasa kolm mängu, mis kõik võideti. Teisele päevale mindi vastu juba ’võitjatena’, kuid liigne enesekindlus tõi kaasa valusa tagasilöögi, ning poisid pidid leppima ühe kaotuse ja ühe viigiga. Hiiliv koduigatsus ja väsimus tegid meele mõruks, kuid pärastlõunane puhkus ja igaõhtune kommipoe külastus aitasid palju kaasa, et kolmandale päevale taas võitlusvalmilt ja rõõmsalt vastu astuda. Hea meeloluga ja üksteist toetades alistati kaks vastast ning üks mäng kaotati. Päeva lõpuks oli alagrupis väga tihe rebimine ning kolmel võistkonnal kogunenud üsna võrdselt punkte.

Neljanda päeva hommikul oli selge, et jõudmaks finaali, peab andma endast kõik ning võitma mõlemad mängud. 28 kraadises kuumuses oli küll raske mängida, kuid poisid said seatud ülesandega hakkama ja nii lõpetatigi päev edukalt – finaalipilet taskus.

Reedeses finaalis, mis toimus keskpäevase kuuma päikese all, võistlesid poisid väga vapralt kohaliku Assyriska klubiga, kuid pidid kahjuks vastu võtma 3:1 kaotuse. Samu vastaseid oldi päev varem alagrupimängus küll võidetud, kuid pall on ümmargune ja päevad pole vennad. Poiste pisarad kuivasid peagi, kui võitjameeskonna liikmed tulid lohutama ja kallistama ning peale ühise pildi tegemist ja autasustamist söödi juba rõõmsalt ühiselt torti ja tehti pilte võidumeeskonna karikaga.

Tabasalu poisid tõestasid turniiril osaledes taas kord meie poiste kõrget taset ning suurepärast kohanemisvõimet. Poisid said uusi sõpru ning tutvusid erinevast rahvusest ja vanusest mängijatega. Nädala keskpaigas oli poistel juba sõpru Taiwani, Kreeka, Egiptuse jne. võistkondadest.

Koju saabudes võttis poisse vastu sadamas pasunate ja õhupallidega fännklubi, tehes väikeste hõbemedalistide saabumise rõõmsaks ja eriliseks.

Täname kogu südamest poisse nende põnevust täis päevade eest, treener Andrust ja ’abitreener’ Rainist ning kõiki fänne, kes elasid poiste mängudele kaasa kas kodus arvuti vahendusel mänge jälgides või kohapeal.

 

Üks sats, üks süda!

2009 fännklubi nimel

Piret