Üks sats, üks süda
JK TABASALU

Pärnu Summer Cupilt nii kulda, hõbedat kui pronksi!

Enne veel, kui meie valla kultuursed ja sportlikud lapsed tõmbasid jalga pastlad ja panid selga rahvariided, käisid JK Tabasalu noorjalgpallurit (keda oli veidi üle 200) juunikuu viimasel nädalal võistlemas Baltimaade suurimal rahvusvahelisel jalgpallifestivalil Pärnu Summer Cup. Kõikidel asjaosalistel oli neli päeva täis jalgpalli, pisaraid, pingutust ja rõõmuhõiskeid. Meie jalgpalliklubi hüüdlause on “Üks sats, üks süda” ja selle tõestuseks sõitsid Pärnusse oma lapsi toetama ka sajad lapsevanemad ning üheskoos sai turniiri ajal maha peetud ka suur perepiknik, kust ei puudunud muusika, söök ja pallimängud.

Sportlikud tulemused tegid samuti rõõmu. Meie kõige pisemad, 2011. aastal sündinud lapsed, võitsid III koha kaheteistkümne võistkonna seast, treeneriks Merily Toom.

  

2005. aastal sündinud poisid võitsid I koha (kokku juba 4. korda Pärnu Summer Cupi võitjad), treeneriks Riho Pill.

2003. aastal sündinud poisid võitsid III koha, treeneriks Jüri Talu.

2004.- 2006. sündinud tüdrukute turniiril osales 7 võistkonda, kus meie Tabasalu tüdrukud võitsid III koha, treeneriteks Martin Tšegodajev ja Kersten Lõppe.

2007. -2009. sündinud tüdrukute turniiril osales 6 võistkonda, millest 2 olid Tabasalu tüdrukute omad. Turniiri finaal kujunes ajalooliseks, sest seal olid vastamisi mõlemad Tabasalu võistkonnad omavahel. Siniste tüdrukute võistkond võttis 3-1 võidu valgete võistkonna üle, treeneriteks Martin Tšegodajev ja Kersten Lõppe. 

*******

JK Tabasalu korraldustiim palus kolmel treeneril anda kommentaare toimunud turniiri kohta.

2011. aastal sündinud laste treener Merily Toom ütles: ”Kuna ma käisin sellel turniiril esimest korda, siis mulle väga meeldis ja oli väga äge ja ma sain väga palju positiivseid emotsioone. Minu laste jaoks oli see ka esimene selline suur turniir ja ööbimine kodust eemal mitu päev, emotsioonid olid kogu aeg laes ja kindlasti aitas headele emotsioonidele kaasa ka see, et meil läks suhteliselt hästi. Lapsed olid rahul ja nägu oli naerul kogu aeg. Lapsed olid kõik väga sõnakuulelikud ja on väga hästi kasvatatud, nad teadsid, mis eesmärgiga me sinna läheme ja et seal peab hästi käituma. Meil on ka reegel, et kui hästi ei käitu, siis mängu lihtsalt ei saa ja kuna selles vanuses on jalgpall nii oluline, siis nad üritavad anda endast kõik, et hästi käituda ja ikka mängu saada. Korraldusega võib väga rahule jääda. See on väga väga suur turniir ja seal on palju välismaa klubisid ning tänu aastate pikkusele kogemusele osatakse seda turniir ka hästi korraldada. Kuna tegemist on ühe Eesti suurima turniiriga, siis nad ei saa lubada endale sellist üle jala korraldust. Väga hästi tehtud turniir ja väga äge turniir!”

2004. ja 2007. aastal sündinud poiste treener Alan Arruda kommentaar oli järgmine: “Tegemist oli väga suure üritusega ning see oli mulle teine kord sellest turniirist treenerina osa võtta. Organiseeritud üritus ja kindlasti pole lihtne korraldada/organiseerida nii suurt turniiri. Seal osaleb palju klubisid ja lapsi. Meie klubi laste jaoks oli see samuti väga hästi organiseeritud, sest nad kõik said ööbida samas koolimajas ja kõik need 4 päeva koos veeta, mis tekitas lastes hea tunde. See oli positiivne ka sellest küljest, et kui mõni lastest pole väga seltsiv, siis seal nad said rohkem suhelda ja leida uusi sõpru. Kui võrrelda eelmist aastat ja tänavust aastat, siis eelmine aasta oli minu enda jaoks raske, sest minu hoole all oli 3 gruppi ja pidin üksinda nendega toimetama. Sellepärast oli mul iga päev väga kiire ja see oli väsitav. Sellel aastal oli mul abitreener, mistõttu oli see aasta minu jaoks palju kergem. Mulle meeldis see aasta busside organiseeritus, eelmine aasta pidi busside järgi kauem ootama. Kuna mul oli sellel aastal rohkem vaba aega, nägin ma rohkem ka Pärnut ja erinevaid vaatamisväärsusi, mulle väga meeldib Pärnu! Vaatamata sellele, et nooremaid pidi aeg ajalt korrale kutsuma, olid lapsed siiski väga tublid ja järgisid alati seda, mida neile öeldi. ” Kaasas oli Alanil 2004 poisid ja 2007 (2 gruppi) poisid.

Tüdrukute treener Martin Tšegodajev sõnas: “Tüdrukuid ja poisse võrreldes on tüdrukud natukene ikka korralikumad, kuulavad rohkem ja õppimise tahe on neil ka võib olla veidikene suurem. Samas asjade välja tulemine ja lõppsooritus võtab natukene kauem aega aga kui sa suudad nad kuulama panna ja kui nad saavad ka ise aru, mida nad tegema peavad, siis nende meeskonnatöö/kambavaim on suurem kui poistel. Pärnu Summer Cupil oli kaasas 3 võistkonda, 2007-09 2 gruppi ja 2004-06 grupp. Vanemad tüdrukud tulid kokkuvõttes 3.kohale, kus neil oli 6 mängu, milles 4 võitu ja 2 kaotust. Noorematel tüdrukutel tuli lõpuks tulemuste põhjal mängida omavahel ning see oli üks äge ja emotsionaalne finaal. Ühte pidi oli see raske, eriti veel tüdrukutele endale, et järsku peab üksteise vastu mängima hakkama. Peale mängu oli natukene pettumust ka aga õnneks see kestis ainult minut-kaks. Aga treenerina oli seda muidugi rõõm näha, et sinu mõlemad võistkonnad olid finaalis. Peakorraldajat tean isiklikult väga hästi ja kuna korraldaja teadis, et ma tulen mitme võistkonnaga, suutis ta paika panna mängude graafiku selliselt, et tüdrukud oleksid ikka olemas igas mängus. Mängude korraldus oli hea, kõik mängud toimusid nii nagu pidi, koolimajutus oli ka korras ja toit oli isegi parem kui eelmisel aastal. Ilm oli ka hea, saime mängitud ja õhtuti ka vaba aega veeta. Nii et korralduse poole pealt selline tubli koolipoisi hinne “5”. Alates 2012. aastast on Martin osalenud PSC treenerina ja see aasta saadi esimest korda 1. koht. Eelnevad aastad on ta pidanud leppima napilt teise ja kolmandate kohtadega.

Teiste võistkondade tulemused olid järgmised: 2010 sinised- 9. koht, 2010 valged- 7. koht, 2009- 6. koht, 2008 sinised- 17.koht, 2008 valged- 9. koht, 2007 sinised- 7. koht, 2007 valged- 15. koht, 2006- 10. koht ja 2004- 4. koht 

Peale Pärnu Summer Cupi enamus grupid mõnda aega puhkavad ning siis jätkatakse taas aktiivselt treeningutega, kuna paljusid ootab ees kas välisturniir või laager ja augustis taas Eesti Meistrivõistlused.

“Üks sats, üks süda, Tabasalu!”

Autor: JK Tabasalu korraldustiim

 

Facebooki kommentaarid