Üks sats, üks süda
JK TABASALU

Meie 2015 sinised tulid Viljandist koju turniiri võitjatena

2015 siniste võistkonna väikesed vutiässad käisid lustimas Rademar Cupil Viljandis. Loe rohkem turniiril toimunust ja väikeste pallurite suurepärasest kogemusest, mille on kirja pannud grupi lapsevanem Indrek Anepaio:

“Turniiripäev Viljandis algas juba kell 10:00. Meile tähendas see laupäeva hommikul “väga” varajast ärkamist. Meil on võistkonnas kutte, kelle vanemad vennad on juba aastaid vutti mänginud, seal peredes ollakse sellega juba harjunud. Mõnel nädalavahetuse päeval vara ülesse, sõit kuhugi teise Eesti otsa ja päev läbi laste jalgpalli.  Kes võtab seda kui kohustust, et “Ah jälle peab minema” ja kes võtab seda kui perekondlikku  hobi ja meelelahutussündmust “Äge, jälle saab minna! Jälle saab laste tegemistele kaasa elada”.  

Meie võistkonnas on ka nö esimese ringi jalgpalli vanemaid. Nende jaoks on sellised elukorralduslikud muutused uus asi harjuda. See on meie kõigi asi, kuidas me oma huvi oma lapse tegevuse kohta üles näitame, kas platsi ääres või pärast kodus lapsega tema läbielamistest rääkides. 

See on ikka äge tunne seal platsi ääres olla ja näha, kuidas lapsevanemad elavad lastele kaasa ja toetavad neid. Ergutavad ja hüüavad “Taabasaalu” tu-tu-tu-tuuu-tut . Näed kuidas poisid platsil elavnevad ja pingutavad. See on kihvt tunne. Ja kui kuttidel läheb hästi, siis teeb see tuju kõigil veel paremaks ja toodab seda tuhhi veel juurde. Selge see, et toodab ka ootustest tulenevaid pingeid juurde.

 

Niisiis Rademar Cup Viljandis toimus sealses uues jalgpallihallis. Väljas oli lumi maas. Aeg ajalt lasid lumekuhilad halli katuselt ise liugu, hall  ise  oli mõnusalt valgustatud. Tekkis selline avar lõunamaine tunne. Kohvikust kerge kohvi ja pirukas. Igatahes keskkond mängimiseks ja kaasa elamises oli super.

Osalesime 2015 poiste A taseme turniiril. Vastasteks Viljandi Tuleviku, Tartu FC Heliose, JK Merkuur Junior Tartu ja JK Saue poisid. Süsteem oli lihtne. Kõik mängisid turniiri süsteemis kõik kõigiga läbi. Kaks parimat satsi mängisid pärast lisaks veel nö. finaalmängu 1.-2. koha selgitamiseks  ja turniirisüsteemi kolmas ja neljas selgitasid omavahel veel lõpliku 3.-4. koha omanikud.

Kõik see mees oli kohal (siiski paar kutti olid puudu). Suur punt lapsevanemaid platsi ääres valmis kaasa elama. Sõidame. Kutid tegid kerge sooja. Treener Andrus jagas juhised kätte ja esimene mäng võis alata. Tartu Merkuuri baas on Tartus Annelinnas. Läbi aegade on nende pundid olnud nooremates vanusegruppides tublid. Nii ka see punt. Alustasid teravamalt ja sportlikult agressiivsemalt. Meil see start oli sutsu aeglasem, ärkamise faas polnud veel lõppenud. Esimese mängu saime pähe 0:2. 

Siis oli kahe mängu jagu ca 40 min paus järgmise mänguni. Teise mängu pidasid Sauekatega. See mängupilt oli juba see, mida poisid tegelikult oskavad ja suudavad. Särtsu ja võitlust täis. Väikesed “Messid” tõukasid palli nagu suured “Messid”. Tulemuseks 4:1. Sama entuka pealt läks ka Heliosega 2:0 ja viimases turniirimängus Tulevikuga 7:0. 

Täiseduga võitsid turniirimängud Merkuuri poisid ja kogusid 12 punkti (VV 13:2). Tabasalu poisid jäid teiseks 9 punktiga (VV 13:3) . Finaal tõotas tulla finaali vääriline.

***

Finaalmänguks oli hoog ja tuhh üleval. Ja see teine omavaheline mäng oligi hoopis teist masti. Enesekindlalt tehti omad asjad ära. Ühelt poolt see särtsakus ja teiselt poolt kaalutletud söödumäng üllatas vastaseid väga. Nad oma mängu ei saanudki väga mängida ja pidid rohkem jooksma meie poiste söödumängu järel. Kiired väravad võtsid neil ka mänguisu ära. Ühelt poolt kurb, teisalt oli nunnu vaadata neid lapsi, kuidas nad võitlesid oma emotsioonidega. Mängu lõpptulemus 5:1 tähendas Tabasalu poistele Rademar Cup 2022 Viljandis võitu. 

Vägev värk! Emmedel-issidel emotsioonid laes. Telefonidele anti valu. Karika ja medalitega poseerivatest poistest klõpsiti pilte mälestuseks ja jagati oma emotsioone ka sots.meediasse! Miks peaks seda rõõmu ainult endale hoida?!

Aitäh treener Andrusele ja Agele lastega vutiasja ajamast! 

Tuleme järgmine kord taas kaasa elama ja emotsioone jagama!”

 

Tulemused leiate SIIT 

Mängust kokkuvõttev videoklipp SIIN 

 

Facebooki kommentaarid