Üks sats, üks süda
JK TABASALU

U17 poisid Portugalis Ibercup Estoril turniiril TOP 4 hulgas

Eile varahommikul saabusid meie U17 poisid koos treenerite Valeri Makarovi ja Alan Arrudaga Portugalist, kus nad osalesid väga edukalt suurel rahvusvahelisel turniiril Ibercup Estoril 2023 – poisid võitlesid ennast TOP 4 hulka !!!


Mängude kokkuvõte:

JK Tabasalu vs  Select Australia 0:2

JK Tabasalu vs Vitoria Clube Lisboa 5:0

JK Tabasalu vs GD Malveira da Serra 3:0

JK Tabasalu vs AC Cacém 2:0 A taseme 1/4 FINAAL

JK Tabasalu vs AD Villa Madrid 0:1 A taseme 1/2 FINAAL

***

Treener Valeri: “Osalesime Portugali linnas nimega Estoril toimuval Iber Cup turniiril. Meie vanuses oli kokku 24 võistkonda kuues alagrupis. Võistkondi oli meie vanusegrupis Portugalist, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Lõuna-Aafrikast ja Austraaliast. Meil õnnestus mängida austraallastega, portugallastega ja hispaanlastega.

Jõudsime 03.07 õhtul Portugali ja 04.07 oli meil juba esimene mäng ja vastasteks olid austraallased – kaotasime esimese mängu 0:2, mäng ise oli iseloomutu ja uimane. Vastane oli kaitses usin, meie liigutasime palli aeglaselt ja lõpuks löödi meile kaks meie enda ülesehituse pealt. Selle kaotusega leidsime ennast kolmandaks päevaks olukorras, kus Austraalia võistkonnal oli 6 punkti ja väravate vahe +5 ja üks Portugali sats 6 punkti peal (väravate vahe +6 ja kes turniiri lõpuks jõudis B finaali ja seal kaotas), ehk kolmandal päeval pidime mängima kaks mängu, mõlemad võitma ja lööma 8 väravat, et alagrupist nii-öelda A finaali poole minna.

Esimene mäng oli kohe tabeli liidritega – poisid alustasid hästi ja suutsime kohe kiirelt esimese ära lüüa, mis andis mängule hea rütmi ja poistele usku, et kõik on meie kätes. Nii võitsime esimese mängu 5:0 ja teise 3:0. Sellega saime alagrupis I koha, mis alles hiljem osutus boonuseks. Esimene koht sai otse veerandfinaali ja teised pidid selgitama 1/8 finaalis edasipääsejad ja lisaks veerandfinaalid peeti päev hiljem ja nii saime omale vaba päeva ka lisaks! Veerandfinaali vastane erines mängustiililt teistest võistkondadest, keda olime varasemalt jälginud – nad mängisid väga sirgjoonelist palli suurtele ründajatele ja panustasid palju duellidele ja teistele pallidele, meie poisid said see mäng väga palju duelle kaitses. See mäng suutsime mõnel korral teha ilusad võistkondlikud üleminekud ja nendest ka kaks väravat lüüa, läbi mille siis edenesime poolfinaali, kus saime vastaseks AD Villa Madridi (turniiri võitja). Poolfinaalis olime selgelt kaitsvam võistkond, vastane oli väga heade individuaalsete oskustega, jäime keskväljal ja kõrgemal vastasest sammu võrra maha, see-eest oma poolel kaitses saime enamjaolt usinalt hakkama. Ise jäime selles mängus vastase väravast kaugele ja nii kaotasime 0:1 ning meie teekond turniiril sai poolfinaalis läbi.

Kokkuvõttes jääme turniiriga rahule, vaatamata mõnedele takistustele, oli kogu reis lõpuks positiivne – sai nii puhata ja Portugali päikese all olla kui ka tuliseid lahinguid pidada. Nüüd nädala puhkame ja peale seda hakkame valmistuma sügisringiks!”

 

Treener Alan: Ibercup is a very big and strong level tournament with editon in Portugal, Spain, Brazil… where we can meet teams and players from many different countries and cultures, what means a very good experience for our players.
Boys performed very well as usually, specially in international tournaments. This group got 6th position in Ateitis cup (Lithuania), 3rd place in Brondby Cup (Denmark), 3rd place in Stockholm Cup and now top 4 in Ibercup Estoril (Portugal), all tournaments with more than 25 teams participants! Amazing results and I have no words to describe my feeling. I would like to thank all parents for support our ideas,  you are the best!! Üks sats, Üks süda Tabasalu!!”

***

Kõik lapsevanemad elasid väga emotsionaalselt poistele kogu turniiri jooksul kaasa ning siinkohal tagasiside ühelt vanemalt, kelle mõtteid ka teised lapsevanemad kindlasti toetavad:

“Portugali turniiril oli poiste koostöö ja võitlusvaim täiesti tipus. Väikese Tabasalu klubi poisid näitasid, et on suutelised mängima Hispaania jalgpalli akadeemiate vastu, kus poisse on treenitud ja sõelutud tuhandete seast. See on kindlasti märkimist väärt tase! Tabasalu 07 vanemad võivad oma poiste üle kindlalt uhked olla!🙂

Lisaks oleme vanematena väga tänulikud klubile, et selline võimalus pakuti, kuna poisid said osaleda sellisel suurel ja väga teistsugusel turniiril. Eriti suur kiitus muidugi treeneritele, kellel ei olnud ülearu lihtne. Kogu turniiri teekond oli võimas, see kuidas alguses ei õnnestunud, aga siis järjest mänge võideti, oma alagrupp võideti ning lõpuks jõuti välja A taseme poolfinaali. Super kõva saavutus ja tiimitunne kasvas seal turniiril väga palju. Muljet avaldas nö. mängu puhtus võrreldes Eesti mängudega, kõik vead vilistati ära ning jälgiti väga hoolega, et mängitakse nö. safe play. Ainult positiivsed sõnad turniiri kohta!!!”

***

Turniiri tulemuste kokkuvõttega saab tutvuda SIIN

Super töö poisid ja treenerid! Oleme ülimalt uhked teie üle ning täname ka fänne, kes elasid poistele kaasa nii kodus ekraanide taga kui ka Portugalis kohapeal!

 

Facebooki kommentaarid