Üks sats, üks süda
JK TABASALU

2015 sinise grupi poisid osalevad KäPa 2023/24 Talveturniiril Helsingis

Meie 2015 sinise grupi poisid võtavad osa KäPa Talveturniirist Soomes💪⚽️💙

Lapsevanem Indrek Anepaio pani kirja, mis turniiriga täpsemalt tegu on ning kuidas meie poistel seal läinud on.

Indreku kokkuvõte: “09.detsembril toimus turniiri 2. osavõistlus. Peale kahte osavõistlust on kutid mänginud 10 mängu, neist võitnud 7, viike 2 ja kaotuseid 1. Jooksvas edetabelis hoiame hetkel 1. kohta, tõsi meie poistel on peetud ka kõige rohkem mänge. Järgmisel korral osalemegi talveturniiri viimasel osavõistlusel 6. aprillil Helsingis.

KäPa talveturniir koosneb 5 osavõistlusest, mis toimuvad ajavahemikus oktoober-aprill. Turniiri Kilpä tasemel võtab osa 20 võistkonda ja igal võistkonnal on 15 mängu. Vastased loositakse. Meie palusime oma 15 mängu ära jagada kolmele osavõistluse päevale. Mängitakse 5v5 formaadis, mänguaeg 1×25 minutit ja jalkahallis kunstmurul.

Soomes on noorte jalgpallivõistkondi rohkem ja süsteem selgemalt välja kujunenud. Noortel on seal 4 taset. (1. Elite; 2. Kilpä; 3. Haaste; 4. Harraste). Eliidis, tugevaimal tasemel osalevad suurte klubide akadeemiate noorte satsid. Meie osaleme sellel turniiril teisel ehk Kilpä tasemel. Tänane tase ja tulemused näitavad, et järgmistel võistlustel võib kõrgeima taseme Elite puntidega võistelda küll. Soome kohalikud treenerid patsutavad tunnustavalt õlale, et järgmisel korral mängige Elite tasemel.

Kuivõrd Kilpä tasemel eraldi turniiritabelit välja ei tooda ja paremusjärjestust ei näidata, siis me lastevanematega tekitasime ise turniiritabeli, kus on koondatud võidud/kaotused ja punktid. Saame ka parema ülevaate kuidas meie vastastel on läinud ja kuidas üldine tase.

Paneme siia kirja ka mõned mõtted turniiril osalemisest ja korraldusest. Ehk on kasu ka teistele gruppidele turniiridel osalemiseks ja endale märkmed järgmiseks korraks.

  • Turniiri transport autodega. Lapsevanemaid ja peresid tuli kaasa piisavalt palju ning mõistlik oli minna autodega (6 autot).

  • Söömine laevas. Nii minnes kui tulles võtsime poistele bufee söögikorrad laevas. Laevad väljusid vara valges ja koju tagasi vastu ööd. Korralik söögikord ja rahulik oma nurk laevas on omal kohal nii lastele kui lapsevanematele.

  • Söömine päeval. Lastel oli oma energianäkse ja söögiampse kaasas selleks, et pikk päev üle elada. Turniiri paigas oli kohvik, kus oli täitsa ok hinnaga piruka laadseid tooteid. Alternatiivina on kaalumist väärt mõte termosega supp kaasa võtta. Kevadisel turniiril tellisime Woltist pitsasid poistele.

  • Poiste puhkus turniiripäeval. Esimesel turniiripäeval novembris olid poisid viimaseks mänguks täitsa väsinud. Sellel korral võtsime kaasa telgi/võimlemis matid. Pikematel (tunnistel) mängupausidel laotasime matid riietusruumi põrandale, poisid pikali, tuli “surnuks” ja olidgi puhkuse minutid. Treeneri valvsa pilgu all pikutati, aeti juttu ja natuke näpiti ka telosid. Pika päeva viimase mängu mängisimegi turniiri teise koha satsiga (nende jaoks oli see päeva esimene mäng). Poisid olid vägagi äksi ja värskust täis ning päev lõpetati mõnusa emotsiooniga (4:4 viik).

  • Bluetooth kõlar kaasa. Poistel oli kaasas Bluetooth kõlar. Enne mängu pandi peale Tabasalu laul ja muid “pump up” muusikapalasid. Soomes küll keegi Eesti keelsest Tabasalu võidu laulust aru ei saanud ja nendele see “kurjakuulutavalt” ei kõlanud, aga meie saime aru.

  • Lipud, sallid ja lauluhääl. Vot see vanemate punt on meil ikka äge. Lastele elatakse kaasa ja see eestlaslik jaur “Taabasaalu, Taabasaalu” kajas üle halli.

  • Facebook live ülekanne. Nagu ikka, kõigil ei ole võimalust ja ajaplaanid ei võimalda lapsega turniirile kaasa sõita. Tehnika huvilised lapsevanemad tegid GoPro kaameraga Facebooki live ülekanded kõigist mängudest. Vaatajaid oli omajagu.”

***

Soovime edu poistele viimaseks turniiriks aprillis ning usume, et hääleka fännklubi toetusel on tulemus positiivne👏👍🙏

💙Üks sats, üks süda, Tabasalu!💙

Facebooki kommentaarid